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Australian Stock Exchange Limited 

Level 5, Riverside Centre 

123 Eagle Street 

Brisbane.  QLD. 4000. 

 

18
th

 November 2010. 

 

Attention: Rohan Abeyewardene by email rohan.abeyewardene@asx.com.au  

 

Dear Rohan 

 

We refer to your letter of earlier today and subsequent telephone conversation with 

Rimfire Pacific Mining NL, regarding the “Price Query” of the Company’s securities 

from 2.6 cents at close on 17
th

 November 2010 to an intraday high of 3.7 cents on 18
th

 

November 2010, with larger volume.  The Company notes the shares finished at 3.3 

cents bid. 

 

We would like to respond to your questions and provide additional information as 

follows: 

 

1. No – The Company is not aware of any information concerning it that has not 

been announced, which if known, could be an explanation for recent trading in the 

securities of the Company.  The Company has previously announced to the ASX 

all its information as is required under its continuous disclosure information 

obligations.   

2. This question is not applicable as the answer to question 1 is No. 

3. As an exploration Company, with no recurrent revenue stream, there is no reason 

to believe that the result for the period to the end of December 2010, when 

compared with the result for the period to end of June 2010 has any relevance to 

the price movement. 

4. No. 

5. The Company has released to the ASX significant information on its projects at its 

Fifield NSW location, and in particular details on the Sorpresa Gold project area.  

This project was referenced in announcements on 13
th

 October, 28
th

 October and 

29
th

 October (Quarterly Report) 2010.  In addition, the Company referred readers 

to previous materials released to the ASX in 2008 and 2009 for greater context 

already established on the Sorpresa Gold area.  Digesting the full extent of this 

complex series of information and forming an interpretation may take time and 

this could be reflected in the market volatility. 
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The Company believes it has responsibly and reliably informed the market of the 

activities being conducted in its exploration programs, including the detailed 

context for these programs over an extended period of time. 

In addition, some Directors have taken the opportunity to purchase Company 

securities in an allowable trading window.  Directors are able to trade in the 

Company securities provided the Listing Rules are observed and all disclosure 

obligations have been met. The Company quotes the Listing Rules Guidance 

Note 22 excerpt on Directors trade as follows: 

 

6. The Company confirms that it is in compliance with the Listing Rules and, in 

particular, Listing Rule 3.1. 

 

Yours Sincerely 

 

 

John Kaminsky 

Executive Chairman 

Rimfire Pacific Mining NL 
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18 November 2010 
 
Mr John Kaminsky 
Executive Chairman 
Rimfire Pacific Mining NL 
Room 411, 530 Little Collins Street 
MELBOURNE  VIC  3000 
 
By email: johnkam@ozemail.com.au
 
 
Dear John 
 

Rimfire Pacific Mining NL (the “Company”) 
PRICE QUERY 

We have noted an increase in the price of the Company’s securities from a close of 2.6 cents on Wednesday, 
17 November 2010 to an intraday high of 3.7 cents today, at the time of writing.  We have also noted an increase 
in the volume of trading in the securities over this period. 

In light of the price change and increase in volume, please respond to each of the following questions. 

1. Is the Company aware of any information concerning it that has not been announced which, if known, 
could be an explanation for recent trading in the securities of the Company? 

Please note that as recent trading in the Company’s securities could indicate that information has 
ceased to be confidential, the Company is unable to rely on the exceptions to listing rule 3.1 contained 
in listing rule 3.1A when answering this question. 

2. If the answer to question 1 is yes, can an announcement be made immediately?  If not, why not and 
when is it expected that an announcement will be made? 

Please note, if the answer to question 1 is yes and an announcement cannot be made immediately, you 
need to contact us to discuss this and you need to consider a trading halt (see below). 

3. Is there any reason to think that there may be a change in the Company’s result so that the figure for 
the half year ending 31 December 2010 would vary from the previous corresponding period by more 
than 15%?  If so, please provide details as to the extent of the likely variation. 

4. Is there any reason to think that the Company may record any material abnormal or extraordinary profit 
for the half year ending 31 December 2010?  If so, please provide details. 

5. Is there any other explanation that the Company may have for the price change in the securities of the 
Company? 

6. Please confirm that the Company is in compliance with the listing rules and, in particular, listing rule 3.1. 

Your response should be sent to me by email at rohan.abeyewardene@asx.com.au.  It should not be sent to the 
Company Announcements Office. 

RIM2010.11.18pq-rma Page 1 of 2 

mailto:johnkam@ozemail.com.au
mailto:rohan.abeyewardene@asx.com.au


Unless the information is required immediately under listing rule 3.1, a response is requested as soon as 
possible and, in any event, not later than half an hour before the commencement of trade, (i.e. 
9.30am EDST (8:30am Brisbane time)) tomorrow, Friday, 19 November 2010. 

Under listing rule 18.7A, a copy of this query and your response will be released to the market, so your response 
should be in a suitable form and separately address each of the questions asked.  If you have any queries or 
concerns, please contact me immediately. 

Listing rule 3.1 

Listing rule 3.1 requires an entity to give ASX immediately any information concerning it that a reasonable person 
would expect to have a material effect on the price or value of the entity’s securities.  The exceptions to this 
requirement are set out in listing rule 3.1A. 

In responding to this letter you should consult listing rule 3.1 and Guidance Note 8 – Continuous Disclosure: 
listing rule 3.1. 

If the information requested by this letter is information required to be given to ASX under listing rule 3.1 your 
obligation is to disclose the information immediately. 

Your responsibility under listing rule 3.1 is not confined to, or necessarily satisfied by, answering the questions 
set out in this letter. 

Trading halt 

If you are unable to respond by the time requested, or if the answer to question 1 is yes and an announcement 
cannot be made immediately, you should consider a request for a trading halt in the Company’s securities.  As 
set out in listing rule 17.1 and Guidance Note 16 – Trading Halts we may grant a trading halt at your request.  We 
may require the request to be in writing.  We are not required to act on your request.  You must tell us each of 
the following. 

• The reasons for the trading halt. 
• How long you want the trading halt to last. 
• The event you expect to happen that will end the trading halt. 
• That you are not aware of any reason why the trading halt should not be granted. 
• Any other information necessary to inform the market about the trading halt, or that we ask for. 

The trading halt cannot extend past the commencement of normal trading on the second day after the day on 
which it is granted.  If a trading halt is requested and granted and you are still unable to reply to this letter before 
the commencement of trading, suspension from quotation would normally be imposed by us from the 
commencement of trading if not previously requested by you.  The same applies if you have requested a trading 
halt because you are unable to release information to the market, and are still unable to do so before the 
commencement of trading. 

If you have any queries regarding any of the above, please let me know. 

Yours sincerely 

 
Rohan Abeyewardene 
Senior Adviser, Listings (Brisbane) 
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